Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Další úraz elektrickým proudem od troleje

SOKOLOVSKO – Žena přelézala odstavený vagón. 

V úterý dne 27. června kolem půl desáté večer došlo v železničním koridoru mezi Sokolovem a Citicemi k tragické události.

Dvacetiletá žena zde se stejně starým kamarádem přelézala odstavený vagón. Když vylezla na střechu vagónu, došlo k jejímu zásahu elektrickým proudem z trakčního vedení. V důsledku toho žena utrpěla popáleniny na osmdesáti procentech těla a byla letecky transportována v kritickém zdravotním stavu do specializovaného střediska popálenin.

Sokolovští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ve věci prošetření příčin úrazu elektrickým proudem.

Jen na Sokolovsku došlo od roku 2014 na kolejištích obdobným způsobem k zasažení 4 osob elektrickým proudem od trolejového vedení.

Pro děti a mladistvé jde o lákavou adrenalinovou zábavu, kdy vylézají na vagóny či lokomotivy na seřadištích nepoužívaných vlakových souprav, přičemž si neuvědomují, jaké nad nimi číhá nebezpečí. Trakční proud z troleje dokáže zabít na větší vzdálenost, aniž by se drátů dotkli. Úrazy elektrickým proudem jsou nejhrůznější a stanou se ve vteřině. Následky pak, pokud přežijí, trvají celý život. Mylná je i představa, že trolejové vedení je pod napětím jen, když pod ním jede vlaková souprava. Každý úraz má své příčiny a nestává se náhodou. Každému úrazu předchází riziková situace, kterou můžeme rozpoznat a vyhnout se jí. Správnou a včasnou prevencí se dá těmto úrazům předejít. Poučte své děti, že jakýkoliv pohyb osob v kolejišti je zakázaný. I když se lidé pohybují na seřadištích nepoužívaných vlakových souprav, neznamená to, že zde není trolej pod elektrickým napětím a tudíž nemůže dojít k vážnému úrazu či úmrtí.

nprap. Kateřina Krejčí
28. 6. 2017

Odkazy do noveho okna

foto z místa

foto z místa 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem