Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Další smrtelná dopravní nehoda

Písek – Střet osobního vozidla a chodkyně. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Po smrtelné dopravní nehodě motorkáře s vlakem na Táborsku šetřili další tragickou dopravní nehodu i policisté v Písku. Ta se stala krátce po desáté hodině večerní soboty dne 8. září 2018 na hlavním silničním průtahu městem, a to v prostoru křižovatky uvedeného hlavního silničního tahu I/20 a odbočky k vlakovému nádraží.

Dle prvotního šetření zde došlo ke střetu osobního vozidla tovární značky Škoda Yeti, jedoucího ve směru od Prahy na České Budějovice, a chodkyně (27), které přecházela uvedenou čtyřproudou komunikaci ve směru od obchodního domu Lidl k vlakovému nádraží. Ta následkem střetu utrpěla zranění, neslučitelná se životem. Testy na přítomnost alkoholu či jiné návykové látky u řidiče (23) vozu proběhly s negativními výsledky.

Přesná příčina, průběh a míra zavinění nehody jsou předmětem následného šetření píseckých dopravních policistů a kriminalistů. K objektivnímu posouzení všech skutečností byla u zemřelé nařízena soudní pitva.

Mladá žena se tak stala již bohužel 42. letošní obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích. Opětovně tímto důrazně nabádáme všechny účastníky silničního provozu, aby striktně dodržovali všechna pravidla BESIPu a svou pozorností a ohleduplností přispěli k zajištění bezpečnosti na našich silnicích.

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz , krpc.pio@pcr.cz

9. září 2018        

Odkazy do noveho okna

SDN - OA x chodec - Písek - 01

SDN - OA x chodec - Písek - 01 

Detailní náhled

SDN - OA x chodec - Písek - 02

SDN - OA x chodec - Písek - 02 

Detailní náhled

SDN - OA x chodec - Písek - 03

SDN - OA x chodec - Písek - 03 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem