Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další sdílená kola byla poškozena

KLADENSKO – Vandalové se změřili na elektrokola. 

Během včerejšího dne, tj. 25. června 2018, přijali policisté Obvodního oddělení Kladno – město dvě oznámení, která se týkala poškození elektrokol.

Jeden bicykl byl nalezen v pondělí 25. června 2018 náhodným kolemjdoucím v Sítenském údolí v Kladně, kdy je zjevné, že kolo bylo hozeno z mostu. Bližším ohledáním bylo zjištěno, že navíc neznámý pachatel přestřihl brzdová lanka. Škoda byla v tomto případě vyčíslena na 5.000,- Kč.

Další poškození elektrokola bylo nahlášeno ze strany Magistrátu města Kladna, kdy v noci 25. června 2018 neznámý pachatel vhodil toto kolo do kročehlavského rybníka v Kladně v Dlouhé ulici. Škoda byla tentokrát vyčíslena na 40.000,- Kč.

Oba případy jsou prošetřovány jako přečin poškození cizí věci a pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Aby se podařilo výtečníky zjistit a následně zadržet, přivítali by policisté jakékoliv informace od svědků, kteří spatřili v okolí nálezu elektrokol podezřelé osoby. Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Kladno – město, nebo mohou kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 873 500. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
26. června 2018

vytisknout  e-mailem