Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další řidiči řídili, ač neměli

MĚLNICKO – Dopustili se tím trestného činu. 

Dopravní policisté při dopravně bezpečnostní akci v ranních hodinách dne 20. února 2017 zastavili v obci Nové Ouholice osobní automobil Ford Fokus. Vyzvali třiatřicetiletou řidičku k předložení dokladů k řízení a provozu vozu. Žena policistům předložila pouze občanský průkaz a doklady od vozidla. Řidičský průkaz nepředložila s odůvodněním, že ho zapomněla doma. Lustrací policisté zjistili, že má vyslovený platný zákaz řízení všech motorových vozidel, s platností do září 2017. Provedená dechová zkouška vyloučila, že by řídila pod vlivem alkoholu.

Řidičku dopravní policisté eskortovali na dopravní inspektorát na Mělníku a zde ji ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což jí hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Včerejšího dne, 21. února 2017, si vyslechl podezření ze stejného přečinu čtyřiačtyřicetiletý řidič, který řídil na konci ledna 2017 v obci Liběchov i přes to, že měl exekučním příkazem pozastavené řidičské oprávnění pro všechny skupiny vozidel. Policistům předložil všechny doklady včetně řidičského průkazu, ale ti v evidencích přímo při kontrole zjistili, že má provedenou blokaci řidičského oprávnění a je veden jako neřidič. Další jízdu mu na místě zakázali.

I on může nyní v případě odsouzení za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí skončit až na dvě léta za mřížemi.

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
22.2.2017

vytisknout  e-mailem