Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další přístroje k záchraně života . . v Milovicích a v Poděbradech

NYMBURK - Zástupci samosprávy z Milovic a Poděbrad zapůjčili policistům přístroj k obnovení životních funkcí - automatizovaný externí defibrilátor. 

Policisté z obvodního oddělení v Milovicích mají již ve svém služebním voze přístroj AED – automatizovaný externí defibrilátor, a to díky místní samosprávě. Přístroj  v minulých dnech zakoupil a do zápůjčky předal řediteli Územního odboru Nymburk, plk. Marku Šmídovi, starosta Milovic, pan Lukáš Pilc.

Jedná se o již druhý přístroj, který budou moci policisté z Milovic využít v případě, že jejich hlídky přijedou jako první na místo, kde bude tento přístroj potřeba – tedy k obnovení životních funkcí a záchraně života. První přístroj mají již k dispozici policisté z oddělení hlídkové služby v Milovicích (třetím přístrojem pak disponují také milovičtí strážníci Městské policie). Přístroj, který mají policisté v zápůjčce od starosty Milovic je plně kompatibilní s ostatními přístroji, které již má policie ve svém vybavení.

Milovce - předání AED
   Milovice - předání AED
Poděbrady - předání AED
   Poděbrady - předání AED

Dnes dopoledne (19. dubna 2022) obdrželi defibrilátor k záchraně života také policisté z obvodního oddělení v Poděbradech. Rovněž formou zápůjčky jej získali od starosty města Poděbrady, pana Jaroslava Červinky. Přístroj si oficiálně převzal ředitel Územního odboru Nymburk, plk. Marek Šmíd a následně npor. Ing. Jan Šimáň, vedoucí obvodního oddělení Poděbrady. Přístroj AED tak bude standardním vybavením policejního vozu poděbradských policistů, a tedy vždy připravený k použití v případě mimořádných událostí spojených se záchranou života.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
19. dubna 2022

Odkazy do noveho okna

Milovce - předání AED

Milovice - předání AED 

Detailní náhled

Milovice - předání AED_01

Milovice - předání AED_01 

Detailní náhled

Poděbrady - předání AED

Poděbrady - předání AED 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem