Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další případ vloupání do hornického skanzenu

BEROUNSKO – Zloděj odcizil z trafostanice kabely. 

Před dvěma dny jsme vás informovali o vloupání do areálu hornického skanzenu v katastru obce Svatý Jan pod Skalou, kde neznámý pachatel odcizil litinové elektrorozvaděče a důlní litinové svítilny. Tím zloděj způsobil škodu ve výši téměř 80 tisíc korun.

Zpátky se neznámý pachatel vrátil, a to dle provedeného šetření v době od večerních deseti hodin 26. dubna do ranní šesté hodiny následujícího dne. Průběh vloupání byl obdobný jako u předchozí události. Taktéž odstranil a odcizil visací zámek u závory vjezdu do areálu a poté tak činil se zámky u trafostanice. Následně z ní odcizil 6 klub koaxiálních kabelů s konektory v délce 300 metrů, cyky kabely stejné délky a z fasády pak odcizil pohybové čidlo.

Tímto jednáním způsobil společnosti škodu v předběžné výši dosahující 82 tisíc korun.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi.

Článek o předchozím vloupání naleznete zde: https://www.policie.cz/clanek/nekdo-se-vloupal-do-arealu-hornickeho-skanzenu.aspx
 


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
28. dubna 2022

vytisknout  e-mailem