Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Další podvody na internetu

HODONÍNSKO: Na telefon stejně jako na garážová vrata čekají marně. 

Policisté opět zaznamenali další případy podvedených obětí na internetu. Jedním z nich je žena z Hodonínska, která na internetovém portálu reagovala na inzerát na prodej mobilního telefonu. Po odpovědi na inzerát následně došlo k platbě uvedeného telefonu na bankovní účet. Do současné doby však nebyl telefon dodán, emailová adresa uvedená u inzerátu je nekontaktní. Necelých 10tisíc korun tak má v rukou neznámý pachatel.

Další případ se netýká elektroniky, ale garážových vrat. Poškozený muž z Veselska policistům oznámil, že si vyhledal inzerát, ve kterém inzerent nabízel zhotovení sekčních zatahovacích plastových vrat. Po následné telefonické komunikaci dokonce přijel do místa bydliště zájemce a vrata zaměřil. Následně si nechal odeslat na svůj bankovní účet finanční zálohu ve výši 19tisíc korun. Od toho dne však vrata nebyly zhotoveny, termín zhotovení neustále telefonicky oddaluje a rovněž odmítá vrátit finanční zálohu.

Policisté varují případné nakupující na internetových inzertních portálech, aby byly obezřetní a nenechali se zlákat podezřele levnou nabídkou. Raději také nikdy neposílejte peníze předem, ale zvolte jiný způsob platby, např. dobírku s kontrolou dodaného zboží.

por. Bc. Petr Zámečník, 14. 12. 2017

vytisknout  e-mailem