Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další podvod s falešnými investicemi do kryptoměn

BENEŠOVSKO - Žena přišla o 80 tisíc korun. 

Dalším případem, kdy se poškozená nechala nalákat k investování peněz s vidinou vysokého výnosu, se zabývají policisté z Vlašimi, kteří přijali oznámení od 49leté ženy.

Podvodníci a jejich velmi dobře vymyšlené a promyšlené legendy o zhodnocení a investování peněz jsou stále propracovanější a jejich důvěryhodné vystupování pak může kde koho k investici zlákat.

Osobní, bohužel velmi negativní, zkušenost má nyní i 49letá žena, která na vlastní kůži manipulaci ze strany podvodníka poznala. Na sociálních sítích zareagovala na inzerát, který nabízel investice a vysoké zhodnocení peněz. Žena se proto na portálu zaregistrovala, vyplnila své osobní a kontaktní údaje a netrvalo dlouho, než jí kontaktoval "investor".

Domnělý investor poškozené ženě ochotně nabízel, že jí s investicemi do cizí měny a kryptoměny pomůže. Měl nachystané i prezentace a grafy, které pocit, že se jedná o skutečný výdělek z investic, umocňovaly.
Poškozená žena později do svého počítače nainstalovala i program, umožňující pachateli vzdálený přístup a poskytla i fotografie svých dokladů. Následně provedla i více jak desítku plateb v celkové výši téměř 80 tisíc korun. Když se ale žádné zhodnocení nekonalo, uvědomila si, že pravděpodobně uvěřila podvodníkovi a celou věc nahlásila na policii.

Policisté ve věci zahájili úkony pro podezření ze spáchání přečinu podvodu, za což pachateli hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
9. června 2023

vytisknout  e-mailem