Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Další podvod prodeje na internetu

SOKOLOVSKO – Žena podvedla kolem 150 poškozených. 

Kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 23 leté ženy ze Sokolovska, kterou obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu Podvod.

Takového jednání se měla obviněná žena dopustit během roku 2015 a 2016 prostřednictvím internetu.

Nejprve se měla na internetovém portálu seznámit s mužem, od kterého si po vzájemné domluvě převzala zboží v hodnotě kolem 600 korun i přesto, že si byla vědoma, že tuto částku nebude schopna zaplatit. Dále od muže v dubnu 2015 vylákala finanční prostředky ve výši kolem 6 tisíc korun jako půjčku s tím, že mu je do konce následujícího měsíce vrátí. I přesto, že si byla vědoma, že nebude schopna finanční prostředky vrátit.

Následně v době od října 2015 do prosince 2016 na internetovém portálu na různých stránkách pod různými uživatelskými jmény inzerovala různé zboží pod záminkou údajného prodeje. Dodání zboží z její strany podmiňovala předchozí úhradou prodejní ceny převodem na různé bankovní účty. Obviněná žena však věděla, že zboží nedodá a získané finanční prostředky si ponechá pro svojí potřebu. Celkem tak podvedla téměř 150 poškozených, kterým způsobila celkovou škodu kolem 250 tisíc korun.

Podvodným jednáním způsobila obviněná žena větší škodu, proto jí v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

nprap. Kateřina Krejčí
22. 11. 2017

vytisknout  e-mailem