Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Další podvod při prodeji psa

​LITOMĚŘICKO – Zájemce přišel o 10 tisíc… 

Na sklonku měsíce března jsme veřejnost informovali o případu podvodného jednání při prodeji štěněte. Další oznámení obdobného charakteru přijali policisté z Lovosicka na sklonku uplynulého týdne. Neznámý „prodejce“ nabízel prostřednictvím internetové inzerce k prodeji psa plemene zlatý retrívr za částku 10 tisíc korun. Po poškozeném, který projevil zájem o inzerované zvíře, požadoval nejprve zálohu 5 tisíc korun. Poté i doplatek 5 tisíc korun s následnou domluvou o převzetí psa na sjednaném místě. Na sjednaném místě se však falešný prodejce neobjevil, inzerát smazal a vypnul mobilní telefon. Poškozený pojal podezření, že se jedná o podvodné jednání a oznámil vše na policii.
Policisté již ve výše uvedené věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu a po neznámém „prodejci“ pátrají.

Policie ČR apeluje na občany, aby nereagovali na podobné inzeráty s nabídkou rádoby výhodné koupě za zvíře či jakéhokoliv zboží a rozhodně neposílali předem finanční prostředky neznámým lidem. Buďte při nákupu přes internet velice obezřetní a ověřte si na internetu spolehlivost a recenzi prodejce.

8. dubna 2024
nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem