Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Další okradený senior

Senioři, buďte opatrní 

     Policisté z druhého městského obvodu prošetřují od včerejšího dne další případ krádeže, ve kterém figuruje senior. U dveří bytu 80leté paní ze Zelenohorské ulice zazvonil v úterý 27. prosince 2011 dopoledne nějaký muž. Seniorce řekl, že je zaměstnancem jedné telekomunikační společnosti a jde jí nabídnout slevu na telefon. Důvěřivá žena jej vpustila dovnitř. Neznámý jí sdělil, že potřebuje zkontrolovat zásuvku a ihned poté jí nabídl slevu, když přejde ke konkurenci. Za aktivaci slevy nabízeného produktu si od seniorky vzal zálohu ve výši 2000 korun a odešel. Po jeho odchodu paní zjistila, že se jí z linky v kuchyni ztratily náušnice a prsten, dohromady za 4 tisíce korun. Policisté případ kvalifikovali jako přečin krádež a porušování domovní svobody a po podvodníkovi nyní pátrají.
Muž je ve věku 25 – 30 let, 170 centimetrů vysoký, střední postavy a světlé pleti. Má tmavé krátce střižené vlasy. Mluvil česky bez přízvuku. Na sobě měl kabát tmavé barvy.
      Policisté opětovně apelují na všechny seniory, aby byli ostražití a do svých bytů nepouštěli žádné cizí lidi. Veškerou komunikaci s neznámými by měli absolvovat přes zavřené dveře. V případě pracovníků různých firem by si měli nechat přes kukátko na dveřích ukázat průkaz zaměstnance. Dokud jim jej dotyčný neukáže, měly by pro něj zůstat dveře zavřené.

nprap. Simona Čejková
29. prosince 2011

vytisknout  e-mailem