Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další okradená seniorka „prodejkyní“ parfémů

BEROUNSKO – Během týdne již druhý případ. 

Berounští policisté řeší během týdne již druhý případ, kdy neznámá žena, která na ulici nabízela lidem k prodeji parfémy, okradla 80letou seniorku.

Scénář pachatelky byl i v tomto případě velmi podobný jako v prvním případě: http://www.policie.cz/clanek/zena-na-ulici-nabizela-parfemy.aspx

Tentokrát jiná žena snědé pleti, vysoká cca 170 cm, s krátce střiženými odbarvenými blond vlasy, střední postavy, si v Berouně, v ulici Třída Míru, u rohu budovy s prodejnou Penny Market, v době kolem 08:55 hodin, vyhlédla 80letou seniorku, které začala nabízet k prodeji parfémy, jež vydávala za značkové. Během nabízení parfémů se pachatelce podařilo vytáhnout poškozené z kabelky, kterou měla zavěšenou na předloktí, peněženku, ze které vyndala bankovku nominální hodnoty 2.000,-Kč, a peněženku vhodila poškozené zpět do kabelky. Z místa se poté snažila odejít. Celého incidentu si všiml náhodný svědek, který se snažil pachatelku zastavit, aby peníze seniorce vrátila, ta však na místě ztropila typickou „hysterickou“ scénu, takovou, jakou umějí tito občané sehrát na veřejnosti. V tomto okamžiku pachatelce přispěchal na pomoc další - zřejmě spolupachatel, rovněž snědé pleti, až se jim oběma nakonec podařilo z místa utéct i s odcizenými penězi. Svědek si všiml, že z místa odjeli vozidlem tovární značky Opel Vectra, lahvově zelené barvy, s registrační značkou Slovenska. Pachatelka měla hovořit napůl česky a napůl slovensky s romským přízvukem.

Policisté upozorňují všechny občany a především seniory na možný výskyt těchto pachatelů a to nejen na území okresu Beroun. Zároveň žádají veřejnost o pomoc při pátrání po těchto „prodejcích“ parfémů. Je důležité, aby lidé volali na linku 158, pokud zaznamenají takové jednání. Do současné doby nikdo z občanů nepředal policistům informaci o výskytu „prodejců“ parfému v okrese Beroun. Poškozených může být daleko více, také ti by se měli policistům ozvat.

Nejlepším způsobem, jak se zbavit dotěrného nabízení jakéhokoliv zboží na ulici, je oznámit, že budete volat na linku 158, pokud vás okamžitě nepřestanou obtěžovat. Informaci o výskytu prodejců pak skutečně policistům předat.
 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
24. dubna 2018

vytisknout  e-mailem