Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Další noční honička

Ústí nad Orlicí - V Pardubickém kraji policisté opět pronásledovali ujíždějící vozidlo. Tentokrát to bylo na Orlickoústecku a ani tento řidič neujížděl bezdůvodně. 

Modrého vozidla Ford Focus si policisté z Oddělení hlídkové služby Ústí nad Orlicí všimli v Černovíru a rozhodli se jej zkontrolovat. Řidič však na znamení dávané k zastavení nereagoval, svoji rychlost ještě zvýšil a začal ujíždět směrem k Ústí nad Orlicí. Řidiči nevadilo ani to, že jede po cyklostezce. Zhruba dvouminutová honička chvílemi až stokilometrovou rychlostí skončila v zahrádkářské kolonii za bývalou cihelnou.

Řidičem vozidla byl 25letý muž, který má vysloven zákaz řízení motorových vozidel do března roku 2021. Následně provedený test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl také pozitivní a to na THC a amfetamin/metamfetamin. Policisté řidiče v souvislosti s pozitivním orientačním testem vyzvali k podrobení se odbornému lékařskému vyšetření, což on odmítl.

Za usednutí za volant v době vysloveného zákazu řízení policisté řidiči sdělili, ve zkráceném přípravném řízení, podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Jeho další jednání (odmítnutí odborného vyšetření a nereagování na výzvu policie k zastavení) bylo oznámeno správnímu orgánu.

Přiloženo video PČR.

6. únor 2020
mjr. Ing. Markéta JANOVSKÁ
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

vytisknout  e-mailem