Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další neukáznění řidiči

KLADENSKO – Policisté odhalili řidiče v zákazu řízení a pod vlivem návykových látek. 

Policisté oddělení hlídkové služby v rámci výkonu služby dne 17. října 2018 v dopoledních hodinách v Kladně v ulici Šulcova ve směru ke křižovatce s ulicí Riegrova kontrolovali osobní vozidlo značky Renault Twingo. Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel. Následným šetřením bylo zjištěno, že řidičem je padesátiletý muž z okresu Liberec, který má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel od září letošního roku MěÚ Slaný do září 2020.

Za své protiprávní jednání je muž nyní podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a hrozí mu maximální trest odnětí svobody ve výši 2 léta.

V odpoledních hodinách téhož dne policisté obvodního oddělení Kladno Kročehlavy při silniční kontrole zastavili v Americké ulici v Kladně osobní vozidlo tovární značky Renault Laguna. Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem je sedmadvacetiletý muž z Rakovnicka. Policisté řidiče vyzvali k testu na drogy, kterému se dobrovolně podrobil. Tento test na drogy byl pozitivní na látku cannabis. Podezřelý muž byl vyzván k odběru biologického materiálu, který odmítl.

Případ  je nyní prošetřován jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který muži hrozí maximální trest odnětí svobody 1 rok.  

Kladenská policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

18. října 2018

vytisknout  e-mailem