Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Další nebezpečný pachatel zadržen

Jen pár hodin stačilo detektivům z cíleného pátrání a Národní centrály SIRENE, aby zjistili pobyt nebezpečného pachatele z Německa.  

Jen 48 hodin stačilo detektivům z cíleného pátrání ve spolupráci s detektivy z Národní centrály SIRENE od vydání Evropského zatýkacího rozkazu na zadržení osmatřicetiletého němce, který se chtěl v České republice ukrýt před spravedlností.
Německé orgány vydaly na muže Evropský zatýkací rozkaz pro spáchání trestných činů obchodování s omamnými a psychotropními látkami a nelegální odběr elektřiny. Za uvedené činy mu německé soudy vyměřily trest odnětí svobody na 15 let. V rámci své „činnosti“ způsobil škodu převyšující částku 50.000,- Eur.
Detektivové z Národní centrály SIRENE získali informace, že by se muž mohl zdržovat na Plzeňsku. Ještě týž den (5. ledna 2009) byl detektivy z cíleného pátrání zadržen v Plzni ve večerních hodinách přímo na ulici. Zadržením byl tak překvapen, že se ke všem svým skutkům, které spáchal v Německu, okamžitě přiznal. V současné době probíhají veškeré úkony a příslušný soud rozhoduje o uvalení vazby.
 
                                                                                  pplk. Mgr. Pavla Kopecká

vytisknout  e-mailem