Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Další distributor drog byl obviněn

RAKOVNICKO – Tento byl však za drogovou trestnou činnost v minulosti odsouzen. 

Na dalšího distributora pervitinu a také marihuany, který těmito drogami zásoboval několik rakovnických „klientů“, spadla klec. 

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil proti tomuto, 35letému muži, trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále pak z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Zločinu v drogové oblasti se dopustil tím, že během roku 2021 úmyslně a neoprávněně distribuoval pervitin a marihuanu několika lidem ve svému okruhu osob zejména z Rakovníka, a to nejméně ve 12 případech. Tyto drogy buď prodával nebo vyměnil za jiné zboží. 

Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání byl obviněn z toho důvodu, že v prosinci loňského roku řídil vozidlo Opel po dálnici D6, kdy byl poté zastaven na čerpací stanici v Novém Strašecí pracovníky Celního úřadu Středočeského kraje. Kontrolou pak celníci zjistili, že muž má platný zákaz řízení motorových vozidel na 12 měsíců, a to od září loňského roku.

Za výše uvedené trestné činy hrozí 35letému muži v případě odsouzení trest odnětím svobody na dva roky až deset let.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
28. ledna 2022

vytisknout  e-mailem