Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dálniční policisté v akci

Muž chtěl okrást řidiče kamionu, který spal v kabině vozidla.  

        Šestadvacetiletý muž z Frýdecko-Místecka se rozhodl přivydělat si. Nezvolil však řádnou práci, ale vyhodnotil si, že jistější a rychlejší bude zřejmě okrást někoho jiného. Jeho noční jízda však měla konečnou na policejní stanici.
 
         Policisté z dálničního oddělení Kocourovec nejezdí jen v rychlých autech. Každodenní součástí jejich práce je i kontrola dění na parkovištích a odstavných místech formou pochůzkové činnosti. Včera po půlnoci tak policejní hlídka odstavila vozidlo a vydala se směrem k parkovišti motorestu u jisté čerpací stanice v katastru olomoucké obce Slavotín. Kolem jedné hodiny si policisté všimli zaparkovaného nákladního vozidla Scania. Kamion měl otevřené dveře a na schůdkách do kabiny stál nějaký muž. Vypadalo to, že se soustředí se na hledání nějaké věci v neosvětlené kabině.
            Policisté se vydali vstříc vozidlu s cílem prověřit situaci. Muž prohledávající kabinu byl evidentně překvapen. Policisté použili k osvětlení vnitřku baterku. Zřejmě světlo a hlasy probudily řidiče spícího v kabině vozidla. I ten byl překvapen a rozespale se zeptal, co se děje. Vše bylo jasné.
        Muž stojící na schůdkách již nemohl zapírat. Byl zadržen přímo při činu – při vloupání do kabiny vozidla, ve které v té době spal řidič. Policisté předvedli zadrženého na dálniční oddělení. Zjistili, že se jedná právě o 26letého muže z Frýdecko-Místecka. Sdělili mu již podezření z pokusu trestného činu krádeže. Ve věci bude vedeno zkrácené přípravné řízení.
          Řidič vozidla (cizinec) byl v noci při probuzení velmi překvapen otrlostí zadrženého muže. Policistům několikrát poděkoval – nepřišel o žádné věci. Zámek dveří nebyl viditelně poškozený, ale řidič tvrdil, že po zaparkování z důvodu odpočinku kamion, včetně kabiny, řádně zamknul.
 
                                                                                  
   
                                                                                                       por. Mgr. Soňa Štětínská
 
 
 
 
 
                                                                                             
 

vytisknout  e-mailem