Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dala peníze na dřevo

NOVOJIČÍNSKO - Odcizil dohlížecí kameru 

Frenštátští policisté již vědí, kdo odcizil průmyslovou dohlížecí kameru z ulice Záhuní.

Ke krádeži se rozhodl 24letý zloděj z Veřovic v sobotu 14. září v jednu hodinu v noci.  Netrvalo to dlouho a muže policisté zadrželi.  Mimo tuto krádež má na svědomí také další trestnou činnost. Naposledy v měsíci červnu jej policisté společně s dalšími dvěma zloději zadrželi v Ženklavě, krátce poté co přesekli a odcizili telekomunikační kabel na železniční trati. Nepoučili se ani přesto, že byli při krádeži zadrženi a skončili v policejních celách.
S ohledem na jeho způsob života a pokračování v protiprávním jednání jej kriminalisté podezřívají také z další trestné činnosti.

Dala zálohu na dřevo
S nabídkou dodání dřeva oslovili dva muži 59letou majitelku domu v Jistebníku.

V úterý 17. září, v době mezi 10 až 11 hodinou se vloudili do domu majitelky, která jim vydala 5 tisíc korun na dodávku dřeva. Využili chvíle její nepozornosti a z  peněženky jí odcizili platební kartu. Tu následně použili k opakovanému výběru hotovosti.
Celkově tak poškozené způsobili více jak 20tisícovou škodu. 

Podle popisu poškozené se mělo jednat o dva „velice hodné muže mladšího věku“, kteří přijeli červeným autem snad Škodou Felicie s přívěsným vozíkem. Původně se majitelky dotazovali na staré železo. Až během hovoru jí nabídli také dodávku dřeva.

Je možné, že v Jistebníku či okolí oslovili více lidí, kteří by byli schopni podat informace policistům k jejich bližší identifikaci či přímo registrační značce vozidla. V případě, že někdo takovou informací disponuje, nechť jí poskytne bíloveckým policistům na tel. 974 735 701.

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín
 

vytisknout  e-mailem