Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dál týral své rodiče

KARLOVARSKO - Obviněný mladík skončil ve vazbě. 

O dvacetiletém mladíkovi, který nejprve psychicky a poté fyzicky týral své rodiče, jsme Vás již informovali zde.  Počínat si měl obdobně i nadále, a to nejméně od jara tohoto roku do současné doby. Pod příslibem, že se bude chovat slušně, ho rodiče nechali dál žít ve společné domácnosti na Karlovarsku. Jejich podmínky však nerespektoval. Rodiče měl vulgárně urážet, křičet na ně a dožadovat se vydání finanční hotovosti, zapůjčení mobilního telefonu či aby mu matka posluhovala. Když rodiče tak nechtěli učinit, měl jim navíc vyhrožovat násilím. Na zdůraznění svých výhrůžek si měl nejméně v jednom případě pořezat horní končetinu. Svým jednáním ve svých rodičích vyvolal důvodnou obavu o svůj život a zdraví.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a mladíka obvinili ze spáchání zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí.

Policejní komisař následně podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného mladíka do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Karlových Varech ho poslal do vazební věznice.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému mladíkovi trest odnětí svobody až na osm let.

nprap. Eva Valtová
24. 9. 2020

vytisknout  e-mailem