Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Sjel z prudkého srázu

LIBERECKO - V sobotu 7. listopadu 2015 večer na silnici I. třídy č. 13 havaroval na Frýdlantsku cizinec s vozidlem Mitsubishi. Při nehodě se zranilo pět osob. 

V sobotu 7. listopadu 2015 kolem šesté hodiny večer vyjížděli dopravní policisté k nehodě, která se stala na silnici I. třídy č. 13 na Frýdlantsku. Mezi Frýdlantem a Albrechticemi havaroval s osobním vozidlem Mitsubishi 18letý řidič cizí státní příslušnosti, kdy společně s ním cestovaly ve vozidle další čtyři osoby - dvě dívky a mladík, všechny ve věku 18 let. Řidič jel ve směru od Frýdlantu a ve chvíli, kdy najížděl do ostré levotočivé zatáčky, nepřizpůsobil rychlost vozidla  a na mokré vozovce dostal smyk. Následně vyjel vpravo mimo silnici, kde pokračoval z prudkého srázu. Přitom se přetočil přes střechu a zůstal stát na louce v konečné poloze na kolech.

DN Frýdlantsko

Při nehodě utrpěl řidič naštěstí jen lehké zranění, se kterým jej z místa nehody převezlo vozidlo zdravotnické záchranné služby na ošetření do Krajské nemocnice Liberec. Spolucestující z vozidla utrpěli rovněž lehká zranění, kdy jednu dívku převezla sanita do Krajské nemocnice v Liberci. Zbylá osádka skončila ve frýdlantské nemocnici. Vzhledem ke zranění řidiče nemohli policisté provést na místě orientační dechovou zkoušku na alkohol, vyžádali si proto cestou operačního střediska provedení odborného lékařského vyšetření spojeného s odběrem žilní krve v nemocnici.

Na vozidle vznikla předběžná škoda 80 tisíc korun. Policisté havarované vozidlo na místě zajistili pro účely dalšího ohledání, aby mohli zjistit, zda za příčinou dopravní nehody nestála technická závada na vozidle. Nehodou se i nadále zabývají dopravní policisté. 
 

9.11.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

Odkazy do noveho okna

DN Frýdlantsko

DN Frýdlantsko 

Detailní náhled

DN Frýdlantsko1

DN Frýdlantsko1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem