Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Konference k operacím FRONTEX

Ve dnech 6.-7. května 2009, v rámci aktivit českého předsednictví, hostila Praha mezinárodní „Konferenci o harmonizaci praktické realizace společných operací“, která je založena na pozměněném nařízení o agentuře FRONTEX. Setkání bylo pořádáno Ředitelstvím služby cizinecké policie ve spolupráci s Evropskou agenturou pro řízení operativní spolupráce na vnějších hranicích členských států EU - FRONTEX. Stalo se milou tradicí, že předsednická země pořádá ve spolupráci s Agenturou podobná setkání na svém území. 

Činnost a čtyřleté období působení Agentury na poli ochrany hranic je vnímána jako velmi úspěšná, zejména stále se zvyšující počet společných operací a pilotních projektů . Akce tohoto zaměření jsou realizovány systémově s ohledem na dynamiku fenoménu nelegální migrace.                                  

Dostatečným důkazem je aktivní účast mnoha států na společných operacích a společná cvičení RABIT, se zaměřením na zlepšování postupů operativního i plánovaného vysílání příslušníků v závislosti na zlepšování mechanismů koordinace a spolupráce v rámci společných akcí.

Součástí konference byly jednotlivé workshopy, které nabídly prostor pro široké spektrum výměny názorů k praktickým otázkám. Jedná se  o významnou  a pestrou škálu činností, jímiž Agentura  a jednotlivé členské státy disponují v rámci své působnosti a je prioritním požadavkem, aby docházelo ke kvalitněnímu plnění zakázek v této stále dynamicky vyvíjející se oblasti. Přijatá doporučení, která vzešla během setkání slibují úspěšný posun v realizaci operativní mezinárodní polcejní spolupráce.

mjr. Mgr. Patrik Pfeiffer
vedoucí skupiny zahraničních styků

vytisknout  e-mailem