Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cyklistické desatero na Náchodsku

NÁCHODSKO - Policisté a zástupce BESIPu v akci 

Cyklistické desateroCyklistické desatero
V pátek 16. září 2011 v brzkých ranních hodinách mohli všichni na cyklostezkách v Náchodě potkat dopravní policisty, policejní preventistku a krajského koordinátora BESIPu.
 
Policisté si s cyklisty, jako jedněmi z nejohroženějšch účastníků silničního provozu, opakovali zásady bezpečného chování na vozovce, probírali, jak má vypadat správně vybavené kolo a jak je důležité, právě teď, kdy se začíná déle rozednívat, být viděn.
 
Většina oslovených cyklistů měla kolo správně vybavené a dostala od policistů a koordinátora BESIPu užitečné letáky – „Cyklistické desatero“, reflexní předměty, či blikačky, vhodné právě do nastávajících sychravých rán a večerů.
 
Strážci zákona připomínali i povinnost dětí do 18 let mít na hlavě při jízdě na kole přilbu.Všichni školáci i slečny z gymnázia, které zastavili ke kontrole, měli v páteční ráno při jízdě na kole přilbu a dostali od policistů zaslouženou odměnu. Jen jeden 17letý cyklista, který se vypravil na cestu bez cyklistické přilby, měl smůlu. Nejenže nedostal žádný z dárků, ale z místa kontroly musel pokračovat pěšky. 
 
nprap. Jana Pecoldová
19. 9. 2011
 

vytisknout  e-mailem