Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Cyklisté a dodržování předpisů v dopravě

KLADENSKO - Policisté z dopravního inspektorátu kontrolovali cyklisty v Kladně a okolí.  

O víkendu v sobotu 23. července 2016 kladenští dopravní  policisté uskutečnili dopravní akci zaměřenou na cyklisty a jejich dodržování předpisů v silničním provozu, ale i na stezkách pro cyklisty.

V rámci dopravní akce bylo zkontrolováno několik desítek cyklistů, kteří se vydali v průběhu letního dne projet na svých jízdních kolech do přírody po stezkách pro cyklisty a po pozemních komunikacích v Kladně a okolí.  Jednalo se i o tři pevná stanoviště. Tentokrát dopravní policisté provedli kontroly u cyklistů projíždějících převážně  v ulicích Arménská a Sportovců a lesním porostu u Kamenných Žehrovic, kde se nachází stezka pro cyklisty. Při této preventivně dopravní akci policisté kontrolovali zda cyklisté neusedli na svá jízdní kola pod vlivem alkoholických nápojů nebo jiných návykových látek. Dále byla provedena kontrola povinné výbavy jízdního kola.  

Policisté při této dopravní akci se zaměřením na cyklisty zjistili, že tři cyklisté usedli na své jízdní kolo pod vlivem alkoholu, což bylo prokázáno provedením dechové zkoušky. U dvou cyklistů byla naměřena hodnota přes jedno promile alkoholu v dechu a u třetího byla hodnota do jedné promile alkoholu v dechu. Jeden cyklista dechovou zkoušku odmítl. U ostatních cyklistů nebyly shledány žádné jiné závažné přestupky.

Za jízdu pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky na jízdním kole v silničním provozu nebo na stezce pro cyklisty hrozí cyklistům vysoká pokuta v maximální výši až 50 000,-Kč.

 

 nprap.  Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

26. července 2016

Odkazy do noveho okna

Dopravní policisté kontrolovali cyklisty

Kontrola jízdního kola 

Detailní náhled

Dopravní policisté kontrolovali cyklisty

Nečekaná policejní kontrola na lesní ste... 

Detailní náhled

Dopravní policisté kontrolovali cyklisty

Kontrola na stezce pro cyklisty 

Detailní náhled

Dopravní policisté kontrolovali cyklisty

Kontrola povinné výbavy jízdního kola 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem