Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Cyklista zaútočil na pejskaře - aktualizace

Otevřenou zlomeninou čelisti skončil konflikt, při kterém cyklista napadl muže, jenž venčil psa. 

Incident se stal u přechodu pro chodce na Hornoměcholupské ulici v Praze 10, kde poškozený venčil psa. Cyklista, který jel po chodníku, nejprve začal s kolem najíždět na psa a požadoval, ať mu uhnou z cesty, na což mu pejskař opáčil, že se po chodníku na kole jezdit nemá. To kolaře zřejmě rozzuřilo, z kola sesednul a muže udeřil dvakrát pěstí do obličeje. Následně z místa, kde byl ještě s ženou a asi šestiletou dívkou, které byly také na kole, odjeli.

Zraněný muž musel vyhledat lékařskou pomoc a podstoupit operaci, jelikož měl po úderech otevřenou zlomeninu čelisti.

Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a těžké ublížení na zdraví, za což pachateli hrozí až deset let odnětí svobody.

V této souvislosti hledáme muže snědé pleti (Rom), který byl vysoký asi 185 cm, byl mohutné postavy a mluvil česky. Na sobě měl šedé tílko a tmavé kraťasy. Horské kolo, na kterém jel, bylo staršího data výroby žlutooranžové žíhané barvy (pravděpodobně stříkané podomácku sprejem). Jestliže ho na identikitu někdo poznává, ať se ozve na linku 158.

Případ se stal 6. 7. 2022 ve 12 hodin.

mjr. Jan Daněk – 22. 7. 2022

Aktualizace: Díky zveřejnění případu v médiích se ozval svědek, jenž do případu vnesl jeden poznatek, který kriminalisté začali prověřovat. Ten je dovedl na stopu jednačtyřicetiletého muže, se kterým následně zahájili trestní stíhání pro trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví, za což hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Muž se při výslechu k útoku přiznal. 

Tímto děkujeme všem, kteří pátrání věnovali pozornost a zveřejnili ho. 

mjr. Jan Daněk – 5. 6. 2023

vytisknout  e-mailem