Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cyklista porazil dítě a pak ujel

SEMILSKO - Dopravní policisté pátrají po cyklistovi, který zranil dvouletou holčičku. 

Dne 26. listopadu kolem 17.15 projížděl Olešnicí ve směru na Kacanovy zatím nezjištěný cyklista, který podle výpovědi svědků vjel do skupinky lidí jdoucí po silnici stejným směrem, a přitom porazil dvouletou dívenku. Ta byla na procházce v doprovodu svých prarodičů a sestřičky. Zraněná holčička začala velmi plakat a z nosu jí tekla krev, také měla podlitinu na hlavě. Rodina ji proto neprodleně dopravila do nemocnice, kde ji lékaři hospitalizovali.

Na celém případu je zarážející to, že cyklista na místě nehody vůbec nezastavil a pokračoval v jízdě dál, aniž by se přesvědčil, jak na tom dítě je zdravotně. Podle výpovědi svědků jeho kolo nemělo vpředu ani vzadu světlo. Pravděpodobně se jednalo o horské kolo, on sám měl na sobě tmavé oblečení. Nehoda se stala za snížené viditelnosti a ani chodci, pohybující se mimo obec po silnici,  neměli na sobě žádné reflexní prvky, kterými by na sebe upozornili.

Policisté v této souvislosti pátrají po totožnosti cyklisty, kterého potřebují k nehodě vyslechnout. Znovu připomínáme, že se 26. listopadu 2016 kolem 17.15 pohyboval pravděpodobně na horském neosvětleném kole po obci Olešnice. Policisté dopravního inspektorátu v Semilech by uvítali, kdyby on sám podal k celé události své vysvětlení. Pomoci mohou také náhodní svědci, kteří hledaného cyklistu v obci zaregistrovali. Veškeré informace k případu policisté přijímají i prostřednictvím známé telefonní linky 158.

 

9. 12. 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem