Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Cyklista po srážce s vlakem utekl

ZLÍN: Takový zlínský Drápalík… 

 

Podivnou nehodu v úterý v brzkých ranních hodinách vyšetřovali zlínští policisté. Z linky 112 přišlo na policejní operační středisko hlášení, že ve svitovském areálu došlo ke střetu motorového vlaku s cyklistou. Na místo okamžitě vyjela hlídka policistů, na které čekalo překvapení: cyklista od nehody jednoduše utekl.

O půl šesté ráno projížděl svitovským areálem osobní vlak. Neznámý muž nerespektoval výstražná znamení a vjel na přejezd. Vůz zachytil zadní část kola a muže odhodil na zasněženou silnici. Strojvůdce zastavil až na rychlobrzdu. Z okna uviděl, že cyklista se zvedl a odchází. Když se ho snažil přivolat a ujistit se, že je v pořádku, muž i s kolem zrychlil a utekl.

Je to takový náš zlínský Drápalík, možná bychom mu po vzoru Vesničky mé střediskové mohli udělat sádrový odlitek,“ poznamenal jeden ze zasahujících policistů. Ti se se šťastnými konci srážek s vlakem bohužel nesetkávají příliš často. Je jasné, že jsme nezjistili, jestli byl cyklista pod vlivem alkoholu nebo ne. V každém případě si do rodného listu může připsat další datum narození. Vlak se kvůli tomuto incidentu zpozdil o půl hodiny.

20. ledna 2010, kpt. Ing. Jana Bartíková
 

vytisknout  e-mailem