Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Cvičení s názvem AMOK

KLATOVY - Ativní střelec byl námětem cvičení policistů, hasičů i zdravotníků. 

         V Klatovech se v pátek dne 7. listopadu 2014 odpoledne uskutečnilo cvičení policistů Územního odboru Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje v Klatovech s pracovním názvem „AMOK – aktivní střelec“. Při řešení této mimořádné události je cílem najít a eliminovat aktivního střelce, kdy policejní zákrok vede ke zneškodnění útočníka.
 
    Modelová situace byla směřována do objektu finančního úřadu, kde by se nacházeli jeho pracovníci i jiní občané, ale na místě byli figuranti představující oběti. Oznámení občana bylo přijato na tísňovou linku policie s tím, že před objektem střílí pachatel a už zranil několik osob. V uvedenou dobu se střelec  zřejmě nacházel již uvnitř budovy. Při této modelové situaci ozbrojený muž měl v úmyslu zabít nebo zranit větší počet osob.
 
     Do cvičení se kromě policistů zapojili i zdravotnická záchranná služba, hasičský záchranný sbor a strážníci městské policie. K dalšímu postupu a činnostem zúčastněných složek na místě, nebudeme z taktických důvodů poskytovat informace.
 
     Policie působí v rámci integrovaného záchranného systému i při řešení mimořádných událostí i krizových situací a na tyto se připravuje. Cílem cvičení bylo prověřit vzájemnou spolupráci, komunikaci i taktické postupy policistů i ostatních složek zapojených do mimořádné události.    
 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

10.11.2014

vytisknout  e-mailem