Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Čtyřnásobná vražda - doplněk

Kriminalisté budou v souvislosti s vyšetřováním požadovat expertizy z oborů balistika, genetika a biologie.  

Čtyřnásobná vražda v Petřvaldu na Karvinsku – doplněk
 
        Policisté na případu i nadále intenzivně pracují. V současné době je možné prvotní informace doplnit o pár dalších.
 
        Policisté zajistili zbraň, ze které muž střílel. Jednalo se o krátkou střelnou zbraň (ne o samopal). Muž ji přechovával bez povolení, tedy nelegálně. Zbraň bude podrobena – jak jsem již informovala – kriminalistickému zkoumání (balistické expertize). Na základě provedených expertiz by měli policisté zjistit, zda zbraň nebyla použita při jiné, další trestné činnosti.
 
       Kriminalisté i nadále prověřují prvotní informace, které k události uvedli svědci již včera. Probíhají tak další výslechy (podání vysvětlení) zúčastněných osob. Není však vhodné s ohledem na celou věc blíže specifikovat a konkretizovat údaje, které svědci policistům sdělili.
 
      V souvislosti s vyšetřováním budou kriminalisté požadovat balistickou expertizu, a dále expertizy z oboru genetiky a biologie.
 
 
 
                                                                                                                    por. Mgr. Soňa Štětínská
 
 
 
 
--------------------------------------    původní zpráva z 8. března 2009 ------------------------------------
 
 
Čtyřnásobná vražda na rodinné oslavě
Muž zastřelil dívku, jejího otce i maminku
 
 
Policisté na tísňové lince 158 přijali dnes po půl druhé ráno hovor. Hlas v telefonu jim oznámil, že v restauraci v Petřvaldu na Karvinsku došlo ke střelbě. Na místě zůstalo několik mrtvých a jeden zraněný….
       Policisté vyjeli okamžitě na místo. Prvotní informace se potvrdily.
 
            V této chvíli je možné říci asi tolik, že v restauraci probíhala rodinná oslava. Část hostů již odjela, zhruba deset osob ještě v banketce zůstalo. Kolem jedné hodiny přišel do restaurace bývalý přítel později zastřelené dívky. Jak vše dále probíhalo je předmětem vyšetřování, ale podle dosud zjištěných informací začal muž bez varování střílet. Zasáhl 4 osoby. Všechny na místě zraněním podlehly. Muž nakonec obrátil zbraň proti sobě a postřelil se.
 
      Muž zastřelil dívku (ročník 1984), jejího otce (ročník 1959) a její maminku. Čtvrtým mrtvým je další z účastníků oslavy (muž, ročník 1975). Osoby jsou z Ostravska a okolí.
 
         Podezřelý (ročník 1967, cizí státní příslušník) byl se zraněními převezen do nemocnice. Policisté nemají k dispozici lékařské vyjádření, které se týká jeho zranění, nicméně mělo by se jednat o vážná poranění. Co vedlo muže k tomuto činu prozatím přesně policisté neví (je potřeba vyslechnout všechny osoby, což vzhledem k jejich psychickému stavu není v této chvíli možné).
 
         Severomoravští policisté na případu intenzivně pracují. Uniformovaní karvinští policisté zajistili po příjezdu místo činu a blízké okolí. Policejní specialisté z oboru kriminalistické techniky a expertiz pak ohledali místo činu, provedli fotodokumentaci a zajistili stopy. Kriminalisté ze služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje (vedou celé vyšetřování) ve spolupráci s kolegy z územního odboru služby kriminální policie a vyšetřování Karviná již vyslechli několik svědků. V této činnosti však budou i nadále pokračovat. Je potřeba dále vyhodnotit právě zajištěné stopy. Policisté zajistili rovněž zbraň, ze které muž střílel. I tato bude podrobena kriminalistickému zkoumání.
 
     V rámci bývalého Severomoravského kraje se jedná o čtvrtý trestný čin vraždy (předchozí: Klimkovice, Olomouc – taxi, Ostrava, obec Václavovice).    
 
                                                          
   
                                                                                                       por. Mgr. Soňa Štětínská
 
 
 
 
 
                                                                                             
 

vytisknout  e-mailem