Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Čtyři případy krádeží objasnili mělničtí kriminalisté

MĚLNICKO - Oba muži mohou skončit za mřížemi na 3 roky. 

Dohromady 4 případy krádeží se podařilo objasnit kriminalistům z Mělníku, během krátké doby, a obvinit hned dva recidivisty. Dvakrát se muži vydali krást spolu, potom ještě každý jednou sám.

Při jejich společné "akci" zavítali 22. a 23. prosince loňského roku do obce Jeviněves. Z garáže jednoho z rodinných domů odcizili  3 jízdní kola, spolu s elektrokoloběžkou, zahradním a pracovním náčiním v hodnotě přes 30 tisíc korun. Další den se do obce vydali znovu a ze zaparkovaného vozidla odcizili nabíječku, tažné lano a další drobnější věci v hodnotě 4 tisíce korun.

Pak se ještě každý sám vydal do Lužce nad Vltavou. Jednačtyřicetiletý muž poškodil pletivo dveří zahradní kůlny a z kůlny odcizil elektrokoloběžku za 3 tisíce korun. Osmatřicetiletý muž zase v té samé obci přelezl plot u rodinného domu a z garáže domu odcizil jízdní kolo a helmu a majitelce způsobil škodu za 20 tisíc korun.

Oba muži kradli, ačkoliv byli v posledních třech letech odsouzeni za majetkovou trestnou činnost. Je tedy pravděpodobné, že za mřížemi mohou skončit znovu. Mělničtí kriminalisté zahájili jejich trestní stíhání pro pokračující trestný čin krádeže a ve vězení můžou skončit až na dobu 3 let.

por. kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
16. února 2024

vytisknout  e-mailem