Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Čtyři osoby obviněny z toxi kriminality

Novojičínsko – odhalení výroby a distribuce pervitinu 

Kriminalisté z TOXI týmu v Novém Jičíně pracovali několik měsíců na případu spojeném s výrobou a následnou distribucí drog. Především vlastní operativní činnost a získané poznatky pak vedly k jeho objasnění.

Šestadvacetiletý muž měl ve sklepě rodinného domu za pomoci chemikálií vyrobit během 8 měsíců téměř půl kilogramu pervitinu, který následně také distribuoval. Spolu s ním se na této činnosti podíleli ještě další dva muži (37 let a 34 let) a dvacetiletá žena. Ti mu buďto obstarávali potřebné suroviny a materiál, nebo mu s výrobou přímo pomáhali. Muž měl pak jednu dávku drogy sám prodávat za přibližně 500 Kč. Nakonec byl zadržen při jízdě na motocyklu za účasti zásahové jednotky. Jak se následně ukázalo, tak řídil i přesto, že měl vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Při domovní prohlídce byla zajištěna kompletní varna uzpůsobená k výrobě pervitinu, příslušenství, chemikálie a léky sloužící k výrobě drogy. Dále se jednalo také o finanční hotovost, mobilní telefony či moped.

Komisařem z oddělení obecné kriminality bylo proti třem mužům a jedné ženě zahájeno trestní stíhání pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V případě odsouzení hrozí sedmatřicetiletému muži, čtyřiatřicetiletému muži a dvacetileté ženě trest odnětí svobody až na pět let, jejich stíhání je vedeno na svobodě.

Hlavní aktér, tedy šestadvacetiletý muž, se k výrobě i distribuci pervitinu doznal. U výslechu uvedl, že drogy vyráběl především pro svou potřebu, aby za ně nemusel platit někomu jinému. Mimo výše uvedeného zločinu byl obviněn i z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. V současné době je stíhán vazebně.

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem