Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Čtyři na dva

DĚČÍN - Další objasněná loupež, krádež mědi, maření a dluh na výživném 

Rumburským kriminalistům se podařilo vypátrat všechny čtyři mladíky, kteří v polovině srpna před půlnocí napadli na náměstí dva kolemjdoucí. Vyskákali z automobilu a začali řvát, ať jim dají peníze, což doprovázeli sprostými nadávkami. Napadení se pokoušeli uniknout, ale útočníci je dostihli a způsobili jim zranění. Peníze nakonec nezískali a utekli. Pachatele muži zákona obvinili z trestného činu loupeže. Za to jim hrozí až deset let odnětí svobody.
 
 
Krádež měděných kabelů se vymstila
 
Podezření z krádeže vloupáním a poškození cizí věci ve zkráceném přípravném řízení sdělili šluknovští policisté šedesátiletému muži. Ten se měl vloupat do neobývaného objektu a odcizit zde měděné kabely s rozvody. Přitom poničil sádrokartonové příčky, kde byly kabely uloženy. Po sobě zanechal škodu za více než pětapadesát tisíc korun. Vzhledem k tomu, že na poli majetkové trestné činnosti není nováčkem, mohl by si posedět ve vězení až tři roky.
 
 
Mařil bez řidičáku v autě s propadlou technickou
 
Šestačtyřicetiletý muž z Děčína si se zákazem řízení motorových vozidel nelámal hlavu. Sedl do automobilu, který má již půl roku propadlou technickou i emise a jel. K dovršení všeho nevlastní řidičský průkaz. Jenže ho zastavila policejní hlídka a má smůlu. Vše vyplulo na povrch a výtečníčka muži zákona řeší ve zkráceném přípravném řízení pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí. Za to nabízí trestní zákoník až tři roky odnětí svobody.
 
 
Přes půl roku neplatí ýživné
 
Rumburští kriminalisté zahájili trestní stíhání proti dvaatřicetiletému muži, který na svého syna přes půl roku neplatí výživné. Dluh se vyšplhal na jednadvacet tisíc korun. Obviněnému za zanedbání povinné výživy hrozí trest odnětí svobody ve výši až dvou let.
 
 
 
 
16.11.2010, Děčín
por. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem