Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Čtyři hříšníci za volantem

MOST - Měli pozitivní testy na drogy; Na pozemku u domu vykradl auto; Někdo kradl na zahrádce. 

Chatař přišel o notebook
Hamerští policie přijali oznámení o krádeži vloupáním do vozidla. V obci v Krušných horách si jeden chatař ponechal ve svém vozidle odložený notebook. Ráno zjistil, že mu kdosi do auta vnikl za použití násilí a volně položený notebook odcizil. Poškozenému vznikla na vozidle škoda ve výši 3 000 korun a další dosud nevyčíslená škoda krádeží počítače. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.

Vlezl na pozemek u domu a vykradl auto
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 39letého muže z Mostu. Muž měl v Mostě ve večerních hodinách vstoupit na oplocený pozemek rodinného domu, kde následně vnikl do nezajištěného osobního vozidla, ze kterého měl odcizit peněženku s osobními doklady, navigaci, mobilní telefon, platební kartu, finanční hotovost a sportovní bundu. S odcizenou platební kartou měl nakupovat v několika případech různé zboží. Poškozený vyčíslil škodu na částku téměř 13 000 korun. Obviněný kradl i přesto, že byl za obdobný trestný čin odsouzen a loni se vrátil z vězení. Mostečan je stíhán na svobodě a hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.

Čtyři řidiči měli pozitivní testy na drogy
Policisté o víkendu přistihli čtyři motoristy, kteří měli pozitivní orientační testy na drogy. V obci Braňany byl kontrolován řidič škodovky, u něhož test ukázal na podezření z užití amfetaminu. V Litvínově hlídka kontrolovala řidičku osobního vozidla značky VW a provedla u ní test na drogy, který byl pozitivní na amfetamin. Na třídě Budovatelů v Mostě zastavili hlídkaři mostecké policie řidiče hondy, i jeho test vykázal pozitivní hodnoty na amfetamin a kokain. Posledního řidiče přistihli muži v uniformách na silnici I/13 při řízení osobního vozu a provedený test u něj dopadl stejně jako u předchozích řidičů. Všichni čtyři se podrobili lékařskému vyšetření a odběrům biologického materiálu a všichni si od policie odnesli záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Někdo vykradl zahradní domek i kůlnu
Tučný lup si odnesl z cizí zahrady zatím neznámý podnikavec. Ten minulý týden zřejmě ve večerních hodinách vnikl v obci na Mostecku v zahradní kolonii na pozemek oplocené zahrádky a poté se násilím dostal do zahradního domku a tam odcizil televizor, přehrávač, hodinky a další věci. Následně vnikl i do uzamčené kůlny a tam si vybral různé ruční i elektrické nářadí, které odnesl. Poškozený zahrádkář vyčíslil způsobenou škodu na částku 16 000 korun. Případem krádeže vloupáním a porušování domovní svobody se teď zabývají obrničtí policisté.

nprap. Ludmila Světláková
Most 9. září 2019

vytisknout  e-mailem