Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Čtyři cizinci se prokázali padělanými doklady

KARLOVYRSKÝ KRAJ – Hrozí jim až tříletý trest odnětí svobody. 

Policisté z Oddělení dokumentace Odboru cizinecké policie Karlovarského kraje prováděli 20. listopadu kontrolu cizinců dle zákona o pobytu cizinců na území ČR v jedné ze soukromých firem na Karlovarsku. Policisté cizince vyzvali, aby prokázali svoji totožnost a oprávnění k pobytu na území ČR. Čtyři cizinci prokázali svoji totožnost předložením průkazu totožnosti Rumunské republiky ve formě identifikační karty (ID karty) opatřenou skutečnou fotografií své osoby s vyplněnými osobními identifikačními údaji. Tento doklad předkládali jako vlastní a vydávali se za státní příslušníky Rumunské republiky, tedy členského státu EU, ačkoli jejich skutečná státní příslušnost je jiná.

Rumunské doklady byly podrobeny odbornému posouzení specialistou pro odhalování neregulérních dokladů z Oddělení dokladů a specializovaných činností cizinecké policie se závěrem, že se jedná o padělaný doklad.

Všichni čtyři muži se měli policistům prokázat padělanou veřejnou listinou jako pravou.
Policisté je zadrželi a téhož dne zahájili úkony trestního řízení. Čtyřem cizincům následně sdělili podezření z přečinu Padělání a pozměnění veřejné listiny.

Muži jsou zadrženi a v současné době jsou v policejní cele, kde čekají na soudní řízení. V případě odsouzení je může soud poslat až na tři roky do vězení.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
21. 11. 2017

Odkazy do noveho okna

Kontrola cizinců

Kontrola cizinců 

Detailní náhled

Kontrola cizinců

Kontrola cizinců 

Detailní náhled

Kontrola cizinců

Kontrola cizinců 

Detailní náhled

Kontrola cizinců

Kontrola cizinců 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem