Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Čtení z knihy „Černá kronika“ v Rychvaldě

Karvinsko - příběhy z Černé kroniky zavítaly k seniorům do Rychvaldu 

Dvanáct preventivních příběhů, které mapují nejrizikovější situace, ve kterých se senioři můžou ocitnout, obsahuje nová kniha moravskoslezských policistů s názvem „Černá kronika aneb ze soudních síní“.

Po vzoru „Policejních pohádek“ se tak kniha snaží čtenářům přiblížit životní události, které si již řada starších lidí prožila na vlastní kůži. V jednotlivých příbězích poukazuje na triky, lsti a způsoby pachatelů, kteří na seniory cílí. Plyne z toho ponaučení, jak by se měl čtenář v takových chvílích zachovat, aby si neprožil tuto špatnou zkušenost i on sám.

Kniha byla v pondělí 28. listopadu 2016 prezentována na několika místech v rámci celého Moravskoslezského kraje a to konkrétně v 10:00 hodin. V tuto dobu policisté z knihy četli příběhy těm, pro které jsou určeny, seniorům. Na Karvinsku čtení probíhalo v Senior Parku v Rychvaldě. Z dvanácti příběhů byl ke čtení vybrán ten, který se v tomto předvánočním období hodí snad nejvíce - „Kterak o důchod při slevách nepřijíti“.

Povídka popisuje velmi známou situaci. Nakupující v obchodním domě odkládá svou kabelku do nákupního vozíku a během nákupu o ni v nestřeženém okamžiku přichází. Hořká zkušenost je umocněna tím, že se v kabelce kromě jiného nacházelo velké množství peněz. Hrdinka tohoto vyprávění se nakonec dočkala kladného konce, ovšem tak tomu v životě nebývá vždy, což potvrzovaly i životní zkušenosti posluchačů.

Po čtení a následné diskuzi s přítomnými seniory byla kniha věnována Senior Parku Rychvald k užívání spolu s cd nosiči, na kterých jsou pohádky namluveny v audio podobě. Mimo knihu a cd byl seniorům věnován i preventivní materiál, který knihu a cd nosiče doplňuje.

Bc. Miroslav Kolátek
skupina tisku a prevence Karviná

Odkazy do noveho okna

Senior Park Rychvald_01

Senior Park Rychvald_01 

Detailní náhled

Senior Park Rychvald_02

Senior Park Rychvald_02 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem