Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Čtení z knihy "Černá kronika aneb ze soudních síní"

Bruntál - příběhy z nové publikace si vyslechli také senioři v Bruntále 

Příběhy z nové publikace Černá kronika anebo ze soudních síní, kterou vydalo Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje, si vyslechli dnes 28. 11. 2016 od 10:00 hodin v Bruntále i senioři z Klubu aktivních seniorů. Čtení probíhalo v rámci akce policisté čtou Černou kroniku aneb ze soudních síní napříč zemí.

Knižní publikace, která poutavou formou informuje seniory o základních zásadách bezpečného chování, se jim velmi líbila. Po

Čtení z knihy "Černá kronika aneb ze soudních síní"

přečtení příběhů „Kterak o důchod při slevách nepřijíti“ a „O vnucích“ následovala diskuze a pokračovali jsme i na další témata týkající se nejčastějších případů trestné činnosti páchané na seniorech.

Kniha, nad kterou převzala záštitu manželka prezidenta republiky paní Ivana Zemanová, obsahuje dvanáct příběhů zachycujících nejčastější nebo nejzávažnější páchané trestné činy na seniorech. Každá povídka je ukončena poučením, jak se v takové situaci zachovat, eventuálně se jí vyhnout. Pro seniory trpící zrakovým hendikepem vznikla také audiokniha. Každý účastník také obdržel doprovodný materiál v totožném vizuálu s preventivními radami.

Další informace o projektu naleznete na internetových stránkách moravskoslezské policie http://www.policie.cz/clanek/cerna-kronika-aneb-ze-soudnich-sini.aspx.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

28. 11. 2016

vytisknout  e-mailem