Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Čtení seniorům

Frýdek-Místek - preventivní projekt moravskoslezské policie pro seniory 

Včera 23. dubna 2018 jsme se vydali v rámci územního odboru ve Frýdku-Místku do klubu seniorů na ul. 17. listopadu sídlící v Domě zvláštního určení ve Frýdku-Místku, kde jsme desítkám aktivním seniorům představili knižní publikaci „Černá kronika aneb ze soudních síní“. Tuto knihu vydalo Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje a je určena právě do rukou seniorů. Obsahem knihy je dvanáct příběhů, které jsou inspirovány skutečností, na konci příběhu je doporučení, jak kritickým situacím předejít nebo naopak, jak se v dané situaci nejlépe zachovat. V knize s bezpečnostními pravidly a s poučením seniory seznámí policista Jan Moudrý a soudce Přemysl Spravedlivý. Kniha je zpestřena křížovkou, která je v knize umístěna na konci daného příběhu. Tato informace přivodila snad každému senioru úsměv na tváři. Také bylo sděleno, že záštitu nad touto publikací převzala manželka prezidenta republiky paní Ivana Zemanová.

Hlavním cílem preventivního projektu bylo připomenout, jaké jsou v dnešní době nejčastější a nezávažnější trestné činy páchané na seniorech. Z dvanácti příběhů byla přečtena povídka „O vnucích“, která je v dnešní době aktuálním tématem. Povídka popisuje velmi známou vlastnost seniorů, a to je právě důvěra a manipulace cizího člověka, která v povídce stála důvěřivou babičku 50 tisíc korun. Po přečtení příběhu jsme otevřenou diskuzí konzultovali tento aktuální problém a jak se zachovat v dané situaci.

Po ukončení čtení příběhu a následné diskuze byla seniorům rozdána daná publikace a také doprovodné tiskoviny i letáčky. Myšleno bylo i na zrakově handicapované seniory a to s CD nosiči. Věříme, že preventivní program byl kladně hodnocen a seniorům byl přínosem.

prap. Bc. Eva Michalíková
oddělení tisku a prevence
územní odbor Frýdek-Místek
24. dubna 2018

Odkazy do noveho okna

Ćtení z knihy 2

Ćtení z knihy 2 

Detailní náhled

Čtení z knihy

Čtení z knihy 

Detailní náhled

Prezentace knih

Prezentace knih 

Detailní náhled

Prezentace

Prezentace 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem