Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Čtení publikace "Černá kronika aneb ze soudních síní"

Frýdek-Místek - představení knižní novinky 

Policie České republiky Moravskoslezského kraje ve své preventivní činnosti navázala na již v minulosti vydanou publikaci pro děti s názvem „Policejní pohádky“ publikací směřující právě k seniorům. Jedná se o knižní novinku s názvem “Černá kronika aneb ze soudních síní“, nad kterou převzala záštitu manželka prezidenta, paní Ivana Zemanová.

Jsme rádi, že jsme mohli za spolupráce ostatních krajů, tuto preventivní a poučnou knižní novinku představit seniorům po celé České republice, proto se dne 28. listopadu 2016 uskutečnilo nejen její představení, ale také hromadné předčítání jednotlivých příběhů.   

Knižní novinka, která obsahuje 12 příběhů nejčastěji páchaných trestných činů právě na seniorech, byla v rámci územního odboru ve Frýdku Místku představena v klubu seniorů v obci Krmelín. Po přečtení povídky „Jak Julie uvízla v tenatech zlých lidí“, se v sále rozpoutala vášnivá debata, jelikož právě v této povídce se většina  posluchačů poznala. Seniorům se preventivní projekt velmi líbil, ocenili jak vizuální stránku knihy, doprovodné tiskoviny i letáčky, ale především zájmu neuniklo ani policisty namluvené CD pro zrakově handicapované seniory.          

Jsme rádi, že náš preventivní projekt byl dle ohlasů velmi pozitivně přijat a věříme, že tak seniorům pomůže najít návod jak se v podobných situacích co nejlépe zachovat.

 

nprap. Karolína Bělunková
Skupina tisku a prevence
Územní odbor Frýdek-Místek
29. listopadu 2016

                                                                                                                            

vytisknout  e-mailem