Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Čtení pohádek pokračuje

MS kraj - policisté čtou dětem 

V pátek 8. března v Ostravě uskutečnili policisté krajského ředitelství další z besed v rámci „Týdne čtení Policejních pohádek“. Vzhledem k blížícím se jarním dnům, které děti jistě vylákají z domovů ven, bylo zvoleno téma bezpečnosti v silničním provozu. Povídku „Proč cesta není hřiště“ dětem prvních tříd základní a mateřské školy v Ostravě-Hrabůvce přečetl vedoucí krajské dopravní policie plk. Mgr. Jiří Zlý.

Akce se uskutečnila v učebně dopravní výchovy a k dokreslení ilustrace děje napomohlo také vybavení místnosti v podobě přenosných dopravních značek a mobilního přechodu pro chodce. Děj povídky, která vypráví, jak chlapci zapomněli na opatrnost, vybíjenou místo na hřišti hráli na cestě a jednoho z nich srazilo projíždějící auto, děti velice zaujal. Po skončení četby byli žáci dotazováni na příběh, kdy se chlapci zachovali chybně a co měli pro svou bezpečnost udělat.  Dětem byla připomenuta také další pravidla bezpečného chování v silničním provozu, např. přecházení silnice nebo jízda na kole.

Pro dokreslení tematického dopoledne byl v prostorách dopravního hřiště přistaven automobil a motocykl dopravní policie, které hlavně chlapce velice zajímal.

Podle ohlasu zúčastněných dětí soudíme, že se jim dopoledne s dopravní policií líbilo. Hlavně doufáme, že díky zvolené hravé formě prevence si základní pravidla chování v silničním provozu zapamatují.

por. Mgr. Daniela Vlčková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
8. 3. 2019

vytisknout  e-mailem