Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Couvat s 2,04 promile se nevyplácí

RYCHNOVSKO - Den havárií i krádeží 

Úterý 18. prosince 2012 přineslo policistům na Rychnovsku několik událostí v dopravě i majetkové trestné činnosti.

Havárie
Hodinu a půl po poledni začal na náměstí v Dobrušce couvat řidič vozu zn. Ford Transit. Manévr se mu ale příliš nepovedl, neboť s vozidlem nacouval přímo do veřejného pouličního osvětlení. Nezvládnutý úkon neušel strážníkům městské policie, kteří při pohledu na třiatřicetiletého muže z Ústí nad Orlicí přivolali místní policisty. Ti pak u řidiče dechovou zkouškou naměřili 2,04 promile alkoholu v dechu. Muž, kterému hlídka na místě zadržela řidičský průkaz, je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až jeden rok nepodmíněně.

O necelou hodinu později se opět na Dobrušsko rozjela dopravní hlídka Skupiny dopravních nehod. Z účelové vedlejší komunikace mezi obcemi Valy a Ohnišov vyjížděl řidič s traktorem zn. John Deere. S největší pravděpodobností přehlédl vůz zn. Škoda Fabia, jedoucí po hlavní komunikaci, kterému nedal přednost. Došlo tak ke střetu přední částí traktoru s pravým bokem fabie. Čtyřiapadesátiletého řidiče fabie zachránaři převezli s lehkým zraněním do rychnovské nemocnice. K žádnému dalšímu zranění naštěstí nedošlo. Dechová zkouška byla u obou řidičů negativní. Škoda je vyčíslena na 70.000 korun.

Krádeže
Policisté Obvodního oddělení Dobruška přijali odpoledne ještě dvě oznámení o krádeži. V jedné firmě v Pohoří zjistili, že do jejich oploceného areálu se vloupal doposud neznámý pachatel, který u nákladního vozidla zn. Volvo vypáčil uzamčené víčko nádrže, ze které poté ukradl 110 litrů motorové nafty. Majiteli vznikla škoda za více než 8.000 korun.

Do jednoho rodinného domu v Podbřezí se krátce po poledni vloupal zloděj. Vypáčil vchodové dveře a z budovy poté odcizil elektrotechniku. Celková škoda, kterou majiteli způsobil, je odhadnuta na téměř 30.000 korun.

Případ krádeže šetřili i policisté z Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách. Do prodejny v Bartošovicích se v podvečerních hodinách vloupal doposud neznámý pachatel. U objektu rozbil vnější skleněné výplně dvou oken a vstupních dveří. Z provozovny ukradl jednu půllitrovou lahev vodky a rozbil dvě prázdné lahve od piva. Majiteli způsobil škodu za více než 2.500 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
19.12.2012 v 9:30

vytisknout  e-mailem