Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloději vesnických prodejen opět udeřili

Od července napadli již sedmý obchod, celková škoda činí 540 tisíc korun  

 

 

Vloupání do obchoduVloupání do obchodu

Parta zlodějů, která se specializuje na vykrádání prodejen potravin na Hradecku znovu zaútočila. V průběhu minulého týdne vybrala další dva obchody.
V noci na pondělí (7. září 2009) se zloději vloupali do prodejny v Nepolisech. Do prodejny zajištěné zabezpečovacím zařízením se dostali po rozbití výlohy. Z regálu nacházejícím se za prodejním pultem odcizili krabičky cigaret různých značek. Krádeží způsobili škodu zhruba třicet tisíc korun. Rozbitím výlohy a poškozením dalších věcí vznikla škoda asi šest tisíc korun. Přesná výše škody na odcizeném zboží bude společností upřesněna až po provedené inventuře.

Partě zlodějů neodolala ani prodejna ve Stěžerách. Zloději obchod vyloupili v noci na úterý 8. září 2009.  Nejprve vyřadili zabezpečovací zařízení z provozu. Poté poškodili dveře a dostali se dovnitř. Z trezoru odcizili přes 162 tisíc korun a stravenky různých společností v celkové hodnotě 17 tisíc korun. K lupu si navíc přibalili cigarety za téměř 69 tisíc korun. Celková způsobená škoda je odhadnuta na 248 tisíc korun.

Zloději se svým jednáním dopustili hned dvou trestných činů, a to krádeže a poškozování cizí věci. Nikdo neví, kdy zloději vesnických obchodů opět udeří. V případě dopadení jim za uvedené trestné činy hrozí až tříletý pobyt za mřížemi nebo peněžitý trest.

S největší pravděpodobností se jedná o partů zlodějů, která poprvé zaútočila 6. července 2009 v Myštěvsi. Do současné doby má na svědomí sedm prodejen potravin se škodou téměř 540 tisíc korun. 
  

Související dokumenty: Zloději vykradli další vesnickou prodejnu
                                     Zloději vykrádají vesnické prodejny


nprap. Anna Pešavová - 15. září 2009
foto Policie ČR
 

Odkazy do noveho okna

Vloupání do obchodu

Vloupání do obchodu 

Detailní náhled

Vloupání do vesnické prodejny

Vloupání do vesnické prodejny 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem