Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vloupání do vozidel

ZÁBŘEH, MOHELNICE - V neděli jsme přijali tři oznámení o násilném vniknutí do vozidel. 

Nemilé překvapení v podobě vykradeného vozidla čekalo v neděli 31. března 2019 na majitele vozu zn. Audi, který jej 17. března 2019 po poledni odstavil na parkovišti u vlakového nádraží v Zábřehu. Zloděje zřejmě upoutaly věci viditelně ponechané ve vozidle. Po odstranění zámku dveří u řidiče vnikl do vozidla a z interiéru odcizil značkové sluneční brýle, držák na mobilní telefon, čelovku, ručně vyráběný nůž s rukojetí z paroží, značkové pánské sako, ale také dámský kabát. Vně i zevnitř vozidla zanechal doslova spoušť. V prostoru zámků na dveřích řidiče i spolujezdce poškodil lak a dále interiér i exteriér vozu postříkal prozatím neznámou tekutinou. Škodu na vozidle jeho majitel předběžně vyčíslil na 50 000 Kč, na odcizených věcech na 31 000 Kč.

Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci. Pachateli za takové jednání, v případě jeho dopadení a prokázání viny, hrozí podle trestního zákoníku mimo jiné až dvouletý trest odnětí svobody.

V Mohelnici zase policisté zaznamenali dva pokusy o odcizení vozidel.

Na mohelnické policisty se v průběhu neděle 31. března 2019 obrátili dva majitelé vozidel, kteří na svých vozech zjistili poškození zámků na dveřích u řidiče, ale také neoprávněnou manipulaci se spínacími skříňkami. K poškození obou vozidel došlo v noci na neděli. První vozidlo, dodávka zn. VW Transportér, byla odstavena na parkovišti před prodejnou Penny market na ulici Zábřežské. Na ulici Za Penzionem se pachateli podařilo vniknout do vozu zn. Audi A4. Věc šetříme pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci ve stadiu pokusu a z trestného činu poškození cizí věci. Škoda, kterou pachatel svým jednáním způsobil, nebyla doposud přesně vyčíslena.

V této souvislosti žádáme občany, aby věnovali zvýšenou pozornost pohybu osob kolem zaparkovaných vozidel a v případě zjištění jakéhokoliv podezření ihned zalarmovali policisty.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
1. března 2019

vytisknout  e-mailem