Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ve Vsetíně přepadli večerku

VSETÍNSKO: Po lupiči pátráme.  

Včera večer přepadl maskovaný lupič ve Vsetíně prodejnu potravin „Večerka“. Pachatel přišel do obchodu s kuklou na hlavě a pistolí v ruce, s níž mířil na prodavačku a požadoval peníze. Nakonec odešel s prázdnou. 
 
K přepadení došlo včera ve 20,50 hodin večer. V uvedený čas vstoupil do večerky v části Rokytnice na ul. Okružní muž v tmavém oblečení, který si kryl obličej kuklou. V ruce držel pistoli, kterou namířil z několika metrů na prodavačku a požadoval peníze. Ve skladu prodejny byla v tu dobu ještě příbuzná prodavačky, která pachatele také zaregistrovala a zatáhla pětačtyřicetiletou prodavačku do skladu prodejny, odkud utekly zadním vchodem ven. Lupiče zřejmě reakce žen překvapila, protože z prodejny utekl, aniž by něco odcizil. Ženy se po jeho odchodu vrátily do skladu prodejny a zavolaly na linku 158. Na místo přijela policejní hlídka, která zjistila popis pachatele, neprodleně dala informaci dalším hlídkám v terénu a ty začaly po muži pátrat. Lupič, jenž se svým jednáním dopustil trestného činu loupež, nám prozatím uniká.
 
Muž byl podle žen celý v černém. Mimo černých kalhot a mikiny měl na hlavě černou kuklu a na rukou černé rukavice. Vysoký mohl být kolem 190 cm, byl velmi štíhlý, věk odhadovaly svědkyně od 20-25 let. Mluvil plynule česky.
 
Podle svědků se v inkriminovanou dobu pohybovalo v blízkosti prodejny stříbrné osobní vozidlo, jehož řidič by nám mohl poskytnout svědectví k loupežnému přepadení. Žádáme řidiče, případně další svědky, kteří by nám mohli k pohybu pachatele sdělit nějaké informace, aby kontaktovali policii buď na lince 158, nebo na kterékoli policejní služebně. Děkujeme.  
 
 
  
25. října 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem