Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Varujeme žáky a rodiče

Falešný policista okrádá žáky na Moravském Předměstí v Hradci 


Hradečtí policisté zatím marně pátrají po zloději, který na Moravském Předměstí v Hradci Králové okrádá žáky.
Cestou ze školy domů je neznámý pachatel, který se představuje jako policista, osloví a pod různými záminkami od nich požaduje peníze nebo mobilní telefon. Od září letošního roku policisté prošetřují tři případy. Poslední dva z nich se staly počátkem tohoto týdne.
Zatím poslední případ se stal v úterý 5. října 2010. Kolem půl jedné odpoledne oslovil neznámý muž osmiletého žáka základní školy, kterému se představil jako policista. Chlapci sdělil, že přešel po přechodu na červenou a musí zaplatit pokutu. Přitom mu ukázal nějaký průkaz. Jelikož žák třetí třídy neměl peníze, doprovodil ho až domů. Následně v bytě odcizil mobilní telefon a tisíc korun. Potom odešel pryč.

Obdobný případ se stal o den dříve. Kolem dvanácté hodiny v pondělí 4. října 2010 zřejmě stejný muž oslovil cestou ze školy domů devítiletého chlapce. Také se představil jako policista a ukázal nějaký průkaz. V tomto případě požádal chlapce o zapůjčení mobilního telefonu. Žák třetí třídy u sebe však žádný mobil neměl a proto ho pozval domů. Následně muž v bytě odcizil dva mobilní telefony v hodnotě 4.500 korun a potom z bytu odešel.

První případ se stal devátého září 2010. Tehdy neznámý pachatel chlapci odcizil mobilní telefon v ceně dva tisíce korun.

Podle poškozených žáků se jednalo o opáleného muže ve věku kolem 30 let, vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé postavy a krátkých černých vlasů. Na sobě měl modré riflové kalhoty a černou mikinu s kapucí. Na hlavě měl černou čepici s nápisem policie. Podle dětí nehovořil plynně česky, zřejmě měl vadu řeči (zadrhával).

Policisté uvítají jakékoliv informace, které by jim pomohly k rychlému dopadení pachatele. Policii mohou občané kontaktovat na bezplatné lince tísňového volání 158.

nprap. Anna Pešavová - 7. října 2010

 

 

 

vytisknout  e-mailem