Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V rybníce "Kačák" nalezen utonulý muž

LIBEREC - Ve středu ráno nalezli náhodní kolemjdoucí v rybníce Kačák v Krásné Studánce utonulého muže. Na místě jsou policisté i hasiči. 

Ve středu ráno byl v rybníce zvaném Kačák v Krásné Studánce nalezen utonulý muž. Oznámení učinil na linku tísňového volání krátce po šesté hodině ráno muž, kterého při projíždění kolem rybníka zastavila žena a sdělila mu, že našla v rybníce utonulého.

Do místa události přijel kompletní policejní výjezd, včetně kriminalistického technika a psovoda, o spolupráci při vytažení těla byli požádáni hasiči. Současně policisté pátrali v blízkém okolí po věcech utonulého muže. Ty nalezla policejní hlídka na hrázi, nedaleko schůdků do vody.

Utonulým je 31letý, mentálně postižený muž, po kterém policisté od úterní 22. hodiny večerní pátrali. Oznámení učinil jeho otec poté, co se syn nevrátil z procházky. Pravidelně odcházel ve dvě hodiny odpoledne a v pět se vracel.Tentokrát se tak nestalo. Otec tedy nejprve hledal syna sám a kolem desáté večer se obrátil na policisty. S nimi i velice aktivně spolupracoval a ukazoval místa, která syn v rámci procházek navštěvoval. Pátrací akce byla ale v noci ukončena s negativním výsledkem.

Vzhledem k tomu, že se jedná o citlivou a nepříjemnou událost, byla přizvána i policejní psychložka, která smutnou zprávu o smrti 31letého muže rodině sdělila. I nadále bude s rodinou v kontaktu a poskytne jim potřebnou psychologickou péči.

Co se týká samotné události, bude nařízena soudní pitva, která určí příčinu smrti. V šetření policistů jsou i další okolnosti nešťastné události.


12. 8. 2015, 10:45
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem