Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Smlouva o postoupení souboru pohledávek - NÁVRH

Příloha č. 2 k č.j.: KRPH -96745-3/ČJ-2015-0500NE-VZ
 
 
Smlouva o postoupení souboru pohledávek - NÁVRH
uzavřená dle ustanovení § 1879 a následujících zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění, a zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, v platném znění
 
I.
Smluvní strany
Postupitel:     Česká republika – Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje
zastoupený:    brig. gen. Mgr. Martinem Červíčkem, ředitelem Krajského ředitelství
se sídlem:       Ulrichovo nám. 810, 501 01 Hradec Králové   
IČO:                75151545
DIČ:                            CZ75151545
Bank. spojení: ČNB Hradec Králové
Číslo účtu:      19-0023235881/0710
Tel:                  +420 974 521 241
Fax:                 +420 974 523 420
E-mail:  krph.verejnezakazky@pcr.cz
(dále jen postupitel)
 
Postupník:                                                               
Zastoupený:
se sídlem:      
IČO:               
DIČ:                           
Bank. spojení:
Číslo účtu:
Kontaktní osoba:
Tel.:
e-mail:
 
„DOPLNÍ NAVRHOVATEL
(dále jen postupník)
 
II.
Předmět smlouvy
  • Postupitel prohlašuje, že je vlastníkem pravomocně soudem přiznanýchpohledávek za fyzickými osobami, které vznikly při výkonu služby veřejnosti ve smyslu zákona
    č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky, v platném znění. Jedná se o soubor 114 pohledávek v celkové hodnotě 83 927,89 Kč, včetně příslušenství ke dni: 30. listopadu 2015. Specifikace, skladba a množství pohledávek v tomto celku jsou uvedeny v příloze č. 1, která je nedílnou součástí této smlouvy. 
  1. Všechny postupované pohledávky dle této smlouvy jsou přiznány pravomocným a vykonatelným rozhodnutím příslušného soudu I. stupně. Jako žalobce v uvedených exekučních titulech je uvedena Česká republika - Ministerstvo vnitra, Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje. Jediným oprávněným z těchto exekučních titulů je postupitel, tj. Česká republika - Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje, která je aktivně legitimována vystupovat jako věřitel, resp. postupitel u všech pohledávek postupovaných touto smlouvou.
  • Postupitel touto smlouvou postupuje postupníkovi pohledávky s příslušenstvím za úplatu uvedenou v čl. III smlouvy a postupník pohledávky přijímá do svého vlastnictví.
  • Strany se výslovně dohodly, že vlastnictví k postoupeným pohledávkám přechází na postupníka dnem připsání úplaty na účet postupitele.
III.
Úplata za postoupené pohledávky
 
  • Smluvní strany se dohodly na úplatě za postupované pohledávky v celkové výši  
……………………………………… „DOPLNÍ NAVRHOVATELKč,
(slovy: ………………………………………..……………………….korunčeských)“ DOPLNÍ UCHAZEČ“.
  • Postupník úplatu podle předchozího odstavce zaplatí postupiteli nejpozději do 15-ti dnů ode dne podpisu smlouvy oběma smluvními stranami na účet postupitele  č. 19-23235881/0710 pod variabilním symbolem 9.
  • V případě, že se postupník ocitne v prodlení s úhradou úplaty za postoupení pohledávek více jak 20 dnů, má postupitel právo od této smlouvy odstoupit.
  • Pro případ prodlení postupníka s úhradou úplaty za postoupení pohledávek sjednávají účastníci této smlouvy smluvní pokutu ve výši 0,1% z úplaty dle čl. III odst. 1 za každý den prodlení.
  • Postupitel se zavazuje protokolárně předat postupníkovi pravomocná rozhodnutí soudu týkající se postupovaných pohledávek uvedená v příloze č. 1 této smlouvy fyzicky do 10 dnů od uhrazení úplaty za postoupení pohledávek.
  • Cena za postupované pohledávky se považuje za uhrazenou okamžikem připsání částky na účet postupitele.
  • Místem fyzického předání pohledávek je Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje, Ulrichovo nám. 810, Hradec Králové.
  • Postupitel pověřuje tyto osoby odborných útvarů ke společnému  předání pohledávek:
  • Ing. Alenu Pourovou, vedoucí Odboru rozpočtu a účetnictví Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje,
a
  • paní Evu Kněžourovou, účetní Zúčtovacího oddělení Odboru rozpočtu a účetnictví Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje
 
IV.
Prohlášení účastníků a ostatní ujednání
  • Postupník se zavazuje dodržovat veškeré povinnosti stanovené obecně závaznými právními předpisy, zejména pak ty, jež se vztahují k nakládání s postoupenými pohledávkami a nakládání s osobními údaji dlužníků. Postupník se zavazuje osobní údaje zpracovávat v souladu s platnou právní úpravou, a to zejména tak, aby nebyla jakkoliv dotčena či zasažena práva subjektu osobních údajů na jejich ochranu. Postupník je povinen zachovávat mlčenlivost o získaných informacích; to se netýká informací, jejichž sdělení je nutné pro úspěšné vymožení pohledávky v souladu s příslušnými právními předpisy. Povinností mlčenlivosti je postupník povinen zavázat i případné další subjekty, se kterými bude spolupracovat, nevyplývá-li jejich povinnost zachovávat mlčenlivost přímo z příslušných právních předpisů. 
  • Postupník se výslovně zavazuje při dalším vymáhání pohledávek postupovat výlučně takovým způsobem, který bude v souladu s právními předpisy a nebude v rozporu s dobrými mravy; bude-li při vymáhání spolupracovat s dalšími subjekty, je povinen zajistit, aby tak postupovaly i tyto subjekty.
  • Smluvní strany se dohodly, že postoupení pohledávky prokáže ve smyslu § 1882/1 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění, dlužníkům postupník.
  • Smluvní strany jsou si plně vědomy rizik vyplývajících z podstaty postupovaných pohledávek, a výslovně prohlašují, že postupitel neručí za dobytnost postupovaných pohledávek. V případě faktické nedobytnosti nevzniká postupníkovi právo na vrácení úplaty. 
  • Splní-li dlužník svůj dluh, který byl předmětem postoupení pohledávky dle této smlouvy, přímo postupiteli, je postupitel povinen informovat ve lhůtě 10 pracovních dnů od přijetí platby postupníka o přijaté platbě. Postupitel následně ve lhůtě 10 dnů pracovních poukáže přijatou částku na účet postupníka uvedeného v této smlouvě. Platba bude identifikována variabilním symbolem, pod kterým byla pohledávka uvedena v příloze č. 1 k této smlouvě.
  • Postupník prohlašuje, že:
  • pohledávky tak, jak jsou výše vymezeny, přijímá jako celek,
  • se vzdává práva na odmítnutí postupovaných pohledávek či jejich částí,
  • se tímto stává věřitelem dlužníků postoupených pohledávek,
  • byl dostatečně seznámen s listinnými podklady pohledávek.
  • Postupitel prohlašuje, že:
  • postupované pohledávky nejsou vyloučeny dle § 1881 občanského zákoníku, 
  • neučiní nic, čím by mohl znesnadnit či vyloučit vymáhání či výši výtěžku z postoupených pohledávek,
  • nebude činit žádných dalších úkonů vedoucích k vymožení postoupených pohledávek,
  • na postupovaných pohledávkách neváznou žádná práva třetích osob
  • neodpovídá za dobytnost postoupených pohledávek
 
 
V.
Závěrečná ustanovení
 
  • Smluvní strany prohlašují, že tato smlouva byla podepsána na základě jejich pravé a svobodné vůle, nikoliv v tísni a za nápadně nevýhodných podmínek. Statutární zástupci obou smluvních stran si smlouvu řádně přečetli, s jejím obsahem plně souhlasí, a veškerá ujednání obsažená v této smlouvě považují za ujednání odpovídající dobrým mravům a zásadám poctivého obchodního styku, na důkaz čehož připojují své vlastnoruční podpisy. 
  • Práva a povinnosti touto smlouvou neupravené se řídí ustanoveními zákona 
    č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, a zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, v platném znění, a obecně závaznými právními předpisy.
  • Nedílnou součástí této smlouvy je příloha č. 1 - Skladba a množství pohledávek.
  • Tato smlouva je sepsána ve 4 vyhotoveních každý s platností originálu, po dvou výtiscích pro každou ze smluvních stran.
  • Smlouva nabývá platnosti a účinnosti dnem jejího podpisu oběma smluvními stranami.
 
V Hradci Králové dne ………………………                                                                             V                              dne     
 
Postupitel:                                                                                                                                               Postupník:                                                           
 
 


 

brig. gen. Mgr. Martin Červíček                                                                           ¨                                   / DOPLNÍ NAVRHOVATEL /
Ředitel Krajského ředitelství policie KŘPH
 
             

vytisknout  e-mailem