Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rozsáhlé krácení daní

Policisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (protikorupční policie) v minulém týdnu ukončili rozsáhlé vyšetřování případu krácení daní.  

Podle kriminalistů měl prokurista jedné pražské akciové společnosti, která se zabývá stavební a realitní činností, v letech 2004 – 2010 úmyslně vkládat do účetnictví firmy nepravdivé dodavatelské faktury. Tyto doklady, jako své náklady, vystavovaly tři společnosti s ručením omezeným, přestože fakturované plnění nebylo nikdy provedeno. Nepravdivé účetní doklady byly zahrnuty do daňových přiznání pražské realitní společnosti (DPH a daň z příjmu právnických osob). Tímto jednáním došlo ke zkrácení daně v celkové výši téměř 177 milionů korun a k pokusu o zkrácení daně o téměř 20 milionů korun.
 
Trestně stíhán je prokurista realitní společnosti a dva zástupci dodavatelských firem. Všechny tři osoby jsou obviněny z trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Spis byl odeslán na Vrchní státní zastupitelství v Praze s návrhem na podání obžaloby. V případě pravomocného odsouzení všem obviněným hrozí trest odnětí svobody od pěti do deseti let.
 
 
kpt. Mgr. Jaroslav Ibehej
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
17. 8. 2011

vytisknout  e-mailem