Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Rizika virtuální komunikace

Jak se vyhnout možnému nebezpečí 

V pondělí 14. února se na Základní škole v Železnici uskutečnila přednáška zaměřená na možná nebezpečí spojená s používáním mobilních telefonů a internetu. Pracovník preventivně informační skupiny Jičín se věnoval žákům šesté a sedmé třídy.
Zejména tato věková skupina je nejvíce ohrožena. Často zcela neuváženě zveřejňují své osobní údaje, které mohou být následně zneužity cizí osobou. V rámci projektu „Seznam se bezpečně“, ke kterému se policisté připojili, vznikl preventivní film, kde jsou popsány konkrétní případy rizikové virtuální komunikace s neznámým člověkem. Přednášející se také zmínil o nejčastějších způsobech, kterými se útočníci snaží ovlivnit potencionální oběť. Zdůraznil, že velmi záleží na dobrém vzájemném vztahu rodičů s dětmi, které se jim nebojí svěřit se svými problémy.
Aby se mohli žáci k některým předestřeným otázkám opětovně vrátit, ponechal jim policista ve třídě letáky a plakáty, které vznikly při realizaci projektu „E-bezpečí“, zaměřeného právě na prevenci v této oblasti. Obsahově stejnou přednášku si mohli v úterý 15. února vyslechnout i žáci sedmé třídy ze Základní školy Kopidlno.
 

Více informací na: www.seznamsebezpecne.cz
                                 www.e-bezpeci.cz
Partneři: http://www.kr-kralovehradecky.cz/


por. Bc. Petr Janda
15. 02. 2011

Odkazy do noveho okna

ZŠ Kopidlno

foto č. 1 

Detailní náhled

ZŠ Kopidlno

foto č. 2 

Detailní náhled

ZŠ Kopidlno

foto č. 3 

Detailní náhled

ZŠ Kopidlno

foto č. 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem