Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehody na Trutnovsku

13. 10. 2009 

V době od 2. do 12. října 2009 došlo na Trutnovsku ke 40 dopravním nehodám, kdy jich 28 policisté vyřešili jako dopravní nehodu a 12 jako přestupek v dopravě. Při dopravních nehodách došlo ke 13 lehkým zraněním. Tři řidiči byli při haváriích pod vlivem alkoholu, jeden se řízením dopouštěl trestného činu maření úředního rozhodnutí.
 
V pátek 2. října 2009 navečer došlo mezi obcemi Lánov a Černý Důl -Čistá k dopravní nehodě osobního motorového vozidla značky Škoda Felicia Combi.K dopravní nehodě došlo dle dosavadního šetření tak, že řidička felicie v podnapilém stavu na přímém úseku po průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobila rychlost jízdy, s vozidlem dostala smyk, vyjela vlevo mimo komunikaci do svahu, kde pravým bokem a střechou narazila do stromu.
Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo ke zranění osob.Na místě dopravní nehody byla s řidičkou provedena dechová zkouška, která prokázala 1,87 promile v dechu nezodpovědné účastnice silničního provozu.
 
Ve čtvrtek ráno 8. října 2009 došlo u mostu mezi obcemi Dvůr Králové nad Labem a Dubenec k dopravní nehodě osobního motorového vozidla tovární značky Renault Megane.
K dopravní nehodě došlo dle dosud zjištěných skutečností tím způsobem, že řidička osobního vozidla renaultu nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména svým schopnostem. Při průjezdu levotočivé zatáčky dostala na mokré vozovce smyk, který nezvládla a následně vyjela vpravo mimo komunikaci. Megane přední částí narazil do silničních svodidel mostu. Po nárazu bylo vozidlo odhozeno vpravo mimo komunikaci k patě mostní konstrukce, kde se několikrát převrátilo přes střechu.
Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky vozidla, která byla z místa dopravní nehody odvezena vozidlem RZP do nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem.Požití alkoholu bylo u řidičky vyloučeno provedenou dechovou zkouškou přístrojem Alcotest.
 
V neděli dopoledne 11. října 2009 došlo mezi obcemi Hertvíkovice a Rudník-Javorník k dopravní nehodě motorového vozidla značky Fiat Punto.
K dopravní nehodě došlo tím, že řidička vozidla Fiat nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména svým schopnostem, dostala s vozidlem smyk, pravými koly vozidla vyjela vpravo mimo komunikaci do příkopu, strhla řízení prudce doleva, vyjela vlevo mimo komunikaci do louky, kde se vozidlo převrátilo opakovaně na střechu.Při této dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky vozidla, která byla následně vozidlem RZP převezena do nemocnice v Trutnově k ošetření. Jiný účastník DN zraněn nebyl. Provedená dechová zkouška byla u řidičky vozidla negativní. 
npor. Ing. Václav Musil
13. 10. 2009    
Odkazy do noveho okna

Felicia2

Felicia2 

Detailní náhled

Renault2

Renault2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem