Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řidič přehlédl značku

22. 10. 2009 

V době od 12. října do 22. října 2009 došlo k dvaatřicet dopravním nehodám.  Dvacet tři jich bylo řešeno jako dopravní nehoda a 9 jako přestupek v dopravě. Při dopravních nehodách došlo ke dvěma lehkým a dvěma těžkým zraněním. Dva řidiči byli pod vlivem alkoholu.

Řidič přehlédl značku
V pátek 16. října 2009 krátce před polednem došlo na ulici Horská v obci Trutnov k dopravní nehodě tím, že řidič nákladního vozidla značky MAN s připojeným návěsem Chereau Eurogam se plně nevěnoval řízení vozidla, přehlédl dopravní značení B 16 "zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje vyznačenou mez (3,7 m). Při průjezdu pod železničním mostem zavadil vrchní částí návěsu o konstrukci mostu při tomto poškodil reklamní poutač a výše uvedené dopravní značení. Dechová zkouška na alkohol, kterou policisté provedli byla negativní. Ke zranění osob nedošlo. Technická závada na nákladní soupravě nebo závada ve sjízdnosti pozemní komunikace, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna.

Vždy se věnujte řízení !
V sobotu 17. října 2009 v osm hodin večer došlo na silnice II. třídy mezi obcemi Vilantice a Velichovky k dopravní nehodě, srážce vozidel Volkswagen Passat a Ford Focus. K dopravní nehodě došlo tím způsobem, že řidič Passatu se při jízdě na rovném úseku plně nevěnoval řízení (ladil ve vozidle rádio). V době kdy řidička vozidla Ford zpomalila z důvodu, že viděla na okraji silnice srnu, tak řidič vozidla Volkswagen nestačil zpomalit a přední částí vozidla narazil nejprve do zadní části vozidla Ford a poté do patníků a zábradlí mostu. Dechová zkouška na alkohol byla negativní u obou řidičů. Ke zranění osob nedošlo. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna.

por. Bc. Jiří Prouza
23. 10. 2009
 

vytisknout  e-mailem