Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Protestní shromáždění na Šluknovsku

RUMBURK, VARNSDORF – Demonstrace se obešly bez nutnosti policejního zákroku  

     Na neděli 2. října byla v Rumburku ohlášena demonstrace a ve Varnsdorfu demonstrace s pochodem.

     Demonstrace v Rumburku na Lužickém náměstí začala v 11 hodin a asi po půl hodině byla ukončena, aniž by došlo k narušení veřejného pořádku. Město dál monitorovaly policejní hlídky, po 12. hodině byl ve městě naprostý klid.
     Na Benešově náměstí ve Varnsdorfu začala demonstrace ve 14 hodin. Asi po hodině bylo shromáždění ukončeno a lidé se začali rozcházet, aniž by se vydali na oznámený pochod městem. Také ve Varnsdorfu nedošlo k narušení veřejného pořádku. V odpoledních hodinách ještě situaci monitorovaly policejní hlídky, ve městě byl klid.

     Během obou shromáždění policisté nezaznamenali páchání trestných činů a přestupků. Na příjezdových komunikacích do města nebyly zajištěny žádné zbraně. Nikdo nebyl v souvislosti s bezpečnostním opatřením zraněn.

     Na pořádek v Rumburku a ve Varnsdorfu dohlíželo během bezpečnostního opatření cca 250 policistů. Nejvíc bylo policistů z pořádkových jednotek. Další byli policisté z obvodních policejních oddělení, dopravní policisté, kriminalisté a také policejní antikonfliktní tým.
 

por. Šárka Poláčková
3. října 2011
 

vytisknout  e-mailem